2007-07-16

Boxkort

Skrivet av mermaid

Materialet jag har använt är:

1 mönstrad cardstock 30x30 cm
1 enfärgad cardstock 15,3x15,3 cm
dekoration till locket
band
verktyg som syns på bilden!Börja med att markera ut 10 cm och 20 cm på alla fyra sidor på det stora pappret, samt 2,5 och 12,8 cm på alla fyra sidor på det lilla pappret. Markera sedan viklinjer enligt dessa markeringar mer ett falsben eller annat valfritt föremål som inte skär sönder pappret.Skär sedan enligt de linjer som är heldragna och vik enligt de prickade. OBS! Var noggrann så att allt blir helt rakt!Det är bra att trycka till vikningarna ordentligt så att de blir skarpa och raka.Så här ser boxen och locket ut när allt är vikt och skuret.Nu fortsätter vi med locket!
Skär bort lite av hörnorna enligt bilden.Så här ska det se ut när du är klar.Chalka sedan alla synliga kanter och dekorera locket så som du vill att det ska se ut.Välj ut något klistrande och sätt på de små trekantiga flikarna. Sätt ihop locket.Här är locket färdigt och har även fått en blomma med en papperscirkel i mitten. Lämplig för t.ex. ett "Grattis".När locket är klart fortsätter vi med boxen. Chalka alla kanter och veck. Jag har valt grönt på utsidan och blått på insidan, men det går naturligtvis bra med samma färg på hela lådan!Boxen limmas inte på något sätt eftersom den ska fällas ut när man tar av locket. För att få den att bli en box ska den skurna, lösa sidan sättas innanför den vikta sidan bredvid.Och så här ser boxen ut när den är klar. Bandet är inte nödvändigt, men om du använder boxen som presentask så är det smart att ha det med så att inte kortet fälls ut och presenten trillar i golvet eller liknande.Boxen dekoreras givetvis på valfritt sätt. Denna gjorde jag till min svägerska som fyllt 40. Under några av bilderna har jag stämplat snurklor och vid några bilder har jag dekorerat med blommor och lite bling!


2 kommentarer:

Soulsister sa...

Tack för inspirationen! Har gjort ett eget och kommer göra betydligt fler!

Josåfin sa...

tack för inspirationen och instruktionen.

sagt och gjort och nu håller jag precis på med mitt tredje boxkort. jag gillar dem och de har blivit mycket uppskattade.

TACK!