2007-06-20

Att göra ett kuvert

Skrivet av Blomman.

Jag brukar ta två A4 papper.

Först lägger jag kortet på det ena papperet så att det har ungefär lika mycket utanför på sidorna och nederst. Sen markerar jag kortets fyra hörn en bit snett utåt så att kuvertet blir större än kortet. (Här med rosa markering, jag använder blyerts så att det går att sudda).Mellan prickarna bigar jag så att det blir lätt att vika.
I hörnen nedtill på A4 klipper/skär jag bort så att hörnen inte blir tjocka av för mycket papper. Jag brukar ta lite mer än 90s vinkel så att det inte syns i slutändan.

Jag gör likadant på toppen av sidorna, alltså ett lite snett snitt nedåt från pricken. Nu har jag tre flikar att vika in över kortet.
Toppen blir kuvertets flik. Den gör jag olika med, avrundat, fyrkantigt, som en trapetsform eller fristil - det som passar till kortet.Som avslutning skär jag till en bit av det andra A4 som passar som baksida på kortet.

På toppen av den biten brukar jag klippa ut en båge så att det blir lättare att ta ur och stoppa i kortet. Jag markerar var toppfliken slutar så att jag inte klipper för djupt.

Sedan limmar jag fast baksidan på flikarna och så har jag nytt kuvert.

För att snygga till klipper jag av lite av hörnen.

Med kortet i kuveret, hörnet blir snyggt med den sneda klippningen.

Baksida och framsida

2 kommentarer:

malin_erika sa...

Vilket fint kuvert! Det måste jag testa att göra någon dag.

Anonym sa...

Shit,blomman du är verkligen kreativ!!